Nieuwsarchief Februari/Maart 2005


Terug naar de Hoofdpagina
30-03-05
Ook Van Driel moet vertrekken bij Excelsior

Na Lopes moet ook Mels van Driel na dit seizoen vertrekken bij Excelsior. Reden is volgens Kelder: omdat Van Driel niet akkoord is gegaan met een nieuwe aanbieding die de club hem twee maanden geleden heeft gedaan. Van Driel weet zelf van niets, hij wil nog overleggen met zijn zaakwaarnemer over de aanbieding van Excelsior. Volgens Kelder is er echter geen weg meer terug.
Van Driel is bezig aan zijn 2e seizoen in Kralingen en speelde tot nu toe 57 wedstrijden. Dit seizoen speelt hij erg matig en pakt veel kaarten en schorsingen.


30-03-05
as vrijdag 1 april: Cafe Excelsior

Deze dag zal de amateurkantine van Excelsior omgebouwd worden tot een feestcafé, inclusief karaoke, quiz en nog meer leuke activiteiten. Het café is geopend van 19:30 tot 00:00. De toegang is gratis.


28-03-05
Lopes moet vertrekken bij Excelsior

Cecilio Lopes verlaat aan het eind van dit seizoen Excelsior.
De Rotterdamse club heeft de aanvaller geen verlenging van zijn aflopende contract aangeboden. De 26 jarige Rotterdammer is bezig aan zijn zesde seizoen op Woudenstein.

Lopes kwam dit seizoen vanwege een beenbreuk nog niet in aktie voor Excelsior, maar hoopt de komende weken zijn rentree in de hoofdmacht van de eerste divisieclub te maken. Tijdens de nacompetitie van vorig seizoen brak hij in het thuisduel tegen Heracles zijn been. Juist die club wilde hem toen overnemen!


26-03-05
4e periode: Top Oss na winst op 100 % score

Top Oss heeft na de 2-0 winst op AGOVV de leiding gepakt in de 4e periode. Heracles heeft ook 6 punten maar die ploeg heeft al een periode te pakken. Excelsior en Dordrecht kunnen zich nog naast Top Oss nestelen. Excelsior kan ook komende vrijdag nog toekijken want Excelsior speelt maandag 4 april pas weer thuis tegen Helmond. Top Oss speelt komende vrijdag uit bij Fortuna terwijl Dordrecht thuis tegen VVV moet aantreden. Excelsior moet in de 4e periode uitstekend presteren wil het nog een kans maken op de nacompetitie!


24-03-05
spits Voskamp van Westlandia naar Excelsior

Excelsior heeft wederom een Westlandse spits aangetrokken. "Ja, een leuke bijkomstigheid dat er nu twee Westlanders zijn voor de spitspositie bij Excelsior", lacht de 20-jarige Lierenaar. "Ik word in principe de tweede spits achter Dijkhuizen, maar hoop natuurlijk zoveel mogelijk speelminuten mee te pikken in mijn eerste jaar. Ik teken een contract voor twee jaar en het eerste seizoen zal vooral een leerjaar zijn, waarin ik me moet aanpassen aan het hogere niveau. In het tweede jaar moet ik het dan laten zien." Twee weken geleden trainde Voskamp al een dag mee met de selectie. "Ik heb een ochtend- en een middagtraining meegedaan en dat beviel goed. Het niveau ligt uiteraard een stuk hoger dan ik gewend ben, maar ik merkte dat ik redelijk meekon. Een week later hebben we nog een gesprek gehad, waarna ik nog bedenktijd kreeg. Maar ik was er snel uit. Bij Excelsior heb ik gewoon een heel goed gevoel."


23-03-05
Excelsior in laatste 11 min alsnog onderuit: 1-4

Titelkandidaat Heracles won op Woudestein met 1-4 maar een makkelijk avond was het niet voor Heracles! Bij rust was het nog 0-0 en vlak na rust kwam het gehavende (Sprockel en Otten geschorst, Curth en De Nijs nog geblesseerd) Excelsior op 1-0 doordat Mulder de voorzet van Holman binnenliep. Holman kreeg daarna de kans op 2-0 maar miste. Een fout van Varkevisser leverde de 1-1 van Tamerus in de 63e min op. In de laatste 11 min leip Heracles alsnog weg naar een ruime overwinning.

Maandag 4 april gaat de 4e periode weer verder met een thuiswedstrijd tegen Helmond S.

Excelsior: Varkevisser; Bandjar, Artz, Koning, Van Driel (46. Rothman); Van Dieren, Hertog, Holman; Sequeira (70. Kolk), Mulder, Biekman.


19-03-05
As maandag Heracles te gast op Woudestein

Het zijn drukke weken voor Excelsior met veel thuisduels. Titelkandidaat Heracles komt nu een inhaalduel spelen tegen Excelsior. Dit duel telt nog voor de 3e periode. Heracles speelt de laatste weken wat stroef en wint moeizaam. Wie weet kan Excelsior na de prima 0-3 winst op GA wat punten van Heracles afhandig maken!


18-03-05
Excelsior begint uitstekend: 0-3 winst op GAE

Excelsior is de 4e periode prima begonnen! In Deventer werd met 0-3 gewonnen van GA Eagles. Al na 5 min zette de vaak verguisde Mulder Excelsior op 0-1. Net na het half uur scoorde Hertog de 0-2 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Na rust kreeg Excelsior via Holman een dikke kans op 0-3 maar het duurde tot 6 min voor tijd dat Mulder alleen door kon, maar ipv zelf te schieten legde hij de bal af op Otten die de 0-3 kon aantekenen! Diezelfde Otten en Sprockel kregen een gele kaart.
uitstekende start dus in de 4e periode en op de ranglijst staat Excelsior nu 12e, 6 pnt achter op de nr 7.
As maandag staat het inhaalduel uit de 3e periode tegen Heracles op het programma. Volgende week vrijdag gaat de 4e periode verder met een thuisduel tegen Helmond. Laten we hopen dat deze 0-3 uitzege Excelsior het nodige zelfvertrouwen heeft opgeleverd!


18-03-05
Curth twijfelgeval; Varkevisser fit; De Nijs afwezig

De Deense spits, sinds de winterstop al goed voor vijf doelpunten, liep maandag in de wedstrijd tegen AGOVV een lichte hersenschudding op. Curth stond gisteren voor het eerst weer op het trainingsveld, maar hield het snel voor gezien. Naast Curth raakten ook Pascal de Nijs (spierverrekking) en doelman Cor Varkevisser (lies) geblesseerd. Laatstgenoemde verwacht vanavond te kunnen spelen, voor De Nijs komt het duel te vroeg.
Excelsior: Varkevisser; Bandjar, Sprockel, Artz, Van Driel; Sequeira, Otten, Hertog, Biekman; Holman, Curth.


16-03-05
Jong Excelsior ook onderuit tegen Jong PSV: 3-1

Jong Excelsior blijft in de problemen onderin de Eredivisie. Er werd met 3-1 van PSV verloren. Het elftal van Gerald Vanenburg en Ernest Faber won op De Herdgang met 3-1, door doelpunten van Sasa Stojanovic, Ibahim Afellay en Eric Addo. Rothman scoorde nog de 2-1 maar verder kwam Excelsior niet. Jong Excelsior blijft hierdoor op een 12e plaats staan.

Opstelling Jong Excelsior:
Aydemir, Lawansuka, Mengistu, Hulsbos, Van Katwijk, Van Dieren (64, Hofman), Kolk (81, Brouwer), Rothman, Van Vliet (64, Goncalves), Van Wijgerden en Van Guldener.


16-03-05
Spelers van Excelsior opgeroepen voor Oranje
Drie spelers van de landelijke A-jeugd van Excelsior zijn geselecteerd voor het Nederlands Elftal onder 18. Tavinho Karg en Faisel Achlioui werden beiden geselecteerd, evenals Luigi Bruins. Bruins heeft echter vanwege een blessure moeten afzeggen. Oranje onder 18 speelt dinsdagavond een oefenduel tegen DOVO en zaterdag 26 maart de interland tegen Zwitserland. Naast de drie geselecteerden staat Royston Drenthe op de stand-by lijst. Wouter Artz is door bondscoach Wim van Zwam geselecteerd voor Oranje onder 20. Mark Otten en Dustley Mulder staan op de stand-by lijst. Oranje onder 20 speelt op 25 maart tegen FC Twente en op 28 maart tegen Marokko.

14-03-05
Excelsior: slechte pot levert toch 3 pnt op tegen AGOVV
Er is weinig te melden over deze wedstrijd; ja het was slecht maar dat zijn we inmiddels wel gewent op Woudestein. Hopen op het volgende seizoen..... Curth maakte de 1-0 en moest even later zwaar aangeslagen van het veld. De Nijs was hem al voor gegaan, en in de 2e helft moest ook Sequeira er liggend vanaf.... AGOVV wist het nog slechter te doen waardoor Excelsior niet echt in de problemen kwam.
In de 2e helft was het helemaal droevig. AGOVV probeerde aan te dringen maar daar kwam weinig van. Excelsior kreeg hierdoor wat meer ruimte en kreeg onder aanmoedigingen vanaf de Albers zelfs een aantal flinke kansen. Deze ginger er niet in waardoor het 1-0 bleef. 3 punten gepakt en dat was ook het enige leuke van deze wedstrijd. As. vrijdag wacht in Deventer GA Eagles en de maandag erop de inhaalwedstrijd tegen Heracles.

Foto's van Excelsior - Agovv

13-03-05
Maandagavond: AGOVV te gast op Woudestein
Maandagavond speelt Excelsior alweer de volgende wedstrijd: thuis tegen AGOVV. De opdracht na het verlies tegen Telstar (2-1) afgelopen vrijdag is helder: winnen om nog een klein kansje te houden op een nacompetitie plaats. Eerder dit seizoen won AGOVV door een late treffer met 3-2. Excelsior was de betere ploeg maar verzuimde om de wedstrijd te beslissen.
Vorig seizoen had Excelsior na 24 wedstrijden 49 punten en stond het op de 1e plaats, nu heeft Excelsior 26 punten..... Metgod haalde dus met zijn ploeg al 23 punten minder!! Excelsior krijgt de komende periode veel thuiswedstrijden dus wie weet kunnen er nu eens een aantal overwinningen achter elkaar worden behaald!

12-03-05
Excelsior verliest gelijk weer de 1e finale: 2-1 Telstar
De komende weken speelt Excelsior tegen veel directe concurrenten om een nacompetitie plaats. Vrijdagavond was de eerste finale: uit tegen Telstar. Telstar staat 7e dus op de dichtsbijzijnde nacompetitie plaats. Maar Excelsior verloor gewoon weer de zoveelste uitwedstrijd en een liet dus een uitgelezen kans liggen om een stap richting de 7e plaats te doen! De naaste concurrenten wonnen wel: Cambuur L., GA Eagles, Veendam, Helmond S. De achterstand naar de nr 7 is nu gegroeid naar 9 punten en ook heeft Excelsior nog een wedstrijd meer gespeeld..... de kansen slinken dus hard na zo'n nederlaag!

Slory, die komend seizoen bij Excelsior onder contract staat, was de grote man voor de thuisploeg. Eerst werd een blunder van Bandjar afgestraft en in de 61 min scoorde hij ook de 2-1. Excelsior kreeg geen echte kansen meer om een gelijkspel uit het vuur te slepen. As. maandag wacht nu alweer AGOVV in de thuiswedstrijd op Woudestein. Excelsior zal dan moeten winnen om een klein kansje te houden op de nacompetitie.

Excelsior: Varkevisser; Bandjar, Artz, De Nijs, Van Driel; Sequeira (84. Kolk), Otten, Hertog; Holman, Curth, Helder Costa.


10-03-05
Lastige uitwedstrijd tegen Telstar
Vrijdagavond gaat Excelsior op bezoek bij Telstar, de ploeg die het dit seizoen prima doet! Telstar staat op een 8e plek en kan nog stijgen als de inhaalwedstrijd gewonnen wordt. Ook in de 3e periode doen ze nog volop mee om de 1e plaats. Kortom: de nacompetitie is binnen handbereik voor deze ploeg. Daar kan Excelsior voorlopig alleen nog van dromen! Maar wie weet kan Excelsior de volgende uitwinst boeken en zo echt omhoog gaan kijken naar een nacompetitieplaats.... Eerder dit seizoen won Excelsior thuis met 3-1, de spelers die toen scoorden zijn inmiddels vertrokken: 2x El Hamdaoui en Olfers.

08-03-05
Gekkenhuis: Spartanen voor Excelsior.... No thanx!
Als 1 man achter Excelsior!! Dat staat te lezen op ITWM.nl, waar vaak wat creatiefs valt te lezen. Spartanen worden opgeroepen om naar Excelsior-Heracles te gaan, en dan maar hopen dat Excelsior punten van de medekoploper afpakt.... Bij de reacties wordt al gesproken over spandoeken als: Sparta Steunt Excelsior, Excelsior maakt Sparta kampioen, Rood-wit steunt Rood-zwart.... Ook zijn er uiteraard weer stoere Excelsior praatjes: ...ik denk dat er gasten zijn bij Excelsior die meteen actie zullen ondernemen!!! Beter niet doen dus!! ...

Uiteraard kan je mensen niet verbieden om naar Woudestein te komen, maar dan wel als normale voetbalsupporter en niet als Spartaan. Dat wordt uiteraard niet gewaardeerd! Waarschijnlijk zullen de normaal denkende Spartanen dat ook wel inzien...

07-03-05
Excelsior - Heracles op maandag 21 maart
De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, die afgelopen vrijdag werd afgelast, wordt nu gespeeld op maandag 21 maart om 20.00 uur. Excelsior speelt daardoor maar liefst vier keer achter elkaar thuis. Op maandag 21 maart tegen Heracles, vrijdag 25 maart tegen Helmond Sport, vrijdag 8 april tegen FC Dordrecht en maandag 11 april is FC Volendam de tegenstander. Tussendoor heeft Excelsior op vrijdag 1 april vrij.

06-03-05
Bus naar Telstar as vrijdag
Bij voldoende belangstelling organiseert de supportersvereniging Pro Excelsior een busreis naar de uitwedstrijd tegen Stormvogels/Telstar op vrijdag 11 maart. Kaarten voor deze busreis kosten 20 euro, inclusief een toegangsbewijs voor de wedstrijd. De bus zal omstreeks kwart voor zes vertrekken vanaf Stadion Woudestein. Opgeven kan via proexcelsior@hotmail.com

06-03-05
Oefenprogramma zomer 2005 bekend
Vrijdag 8-7-2005 10.00 uur Eerste training
Zat 16-7-2005 16.00 uur Flakkees Elftal - Excelsior (Dirksland)
Maandag 18-7-2005 Aanvang trainingskamp Delden
Dinsdag 19-7-2005 19.30 uur Rood-Zwart - Excelsior (Delden)
Vrijdag 22-7-2005 19.30 uur Oldenzaal - Excelsior
Zaterdag 23-7-2005 Laatste trainingsdag Delden Delden
Dinsdag 26-7-2005 19.30 uur Westerlo - Excelsior
Zaterdag 30-7-2005 14.30 uur Capelle - Excelsior
Dins 2-8-2005 19.30 uur T.O.G.B - Excelsior (Berkel en Rodenrijs)

04-03-05
EXCELSIOR - HERACLES AFGELAST
De wedstrijd van vanavond tegen koploper Heracles gaat niet door! Het veld is door de vele sneeuw en de strenge vorst onbespeelbaar. Ook wordt er later op de middag nog meer sneeuw verwacht. Nieuwe datum voor dit duel volgt nog.

03-03-05
Koploper Heracles de tegenstander op Woudestein
Als het veld vrijdagavond bespeelbaar is (hou het forum in de gaten!!) wacht Excelsior de zware wedstrijd tegen Heracles. Die ploeg doet het goed en staat op een gedeelde 1e plaats. De teams troffen elkaar ook in de 2 laatste nacompetities. De ploegen zijn erg aan elkaar gewaagd, maar in Kralingen gingen de laatste 3 wedstrijden verloren, Heracles won met 0-1 en 2x met 1-2. Eerder dit seizoen gaf Excelsior nog een 1-2 voorsprong uit handen en verloor het met 3-2 in Almelo. Een zware taak dus voor Excelsior om deze formatie dus een punt of meer afhandig te gaan maken!

28-02-05
Excelsior A1 gaat door met winnen: 2-0 tegen Willem II
In een gelijkopgaande wedstrijd trok de A-jeugd van Willem II uiteindelijk toch aan het kortste eind. In Rotterdam hield subtopper Excelsior de punten in huis door een 2-0 overwinning, nadat Willem II via een penalty de kans op de gelijkmaker had.
Op het kunstgrasveld van Excelsior had de thuisspelende ploeg alle geluk, toen direkt in de eerste minuut spits Jimmy Beks op aangeven van Niels Vorthoren alleen voor keeper Iskender Aydemir werd gezet. Zijn schot werd echter attent door de doelman gekeerd. Enkele minuten later strafte het beweeglijk spelende Excelsior via Stefano Goncalves met een kopbal een onachtzaamheid in de Tilburgse verdediging af (1-0).
Na zes minuten spelen in de tweede helft kreeg Willem II een penalty. Invaller Ad Klijn schoot de bal echter recht in handen van keeper Aydemir. Excelsior bleef steeds gevaarlijk door de behendige spits Robin Hofman en diens aangever Royston Drente. Tien minuten voor tijd werd balverlies aan Tilburgse zijde wederom koel afgestraft door Excelsior-invaller Kenny Whitlau (2-0), waarna de wedstrijd grotendeels op slot ging.
Excelsior blijft hierdoor in het debuutjaar op een 4e plaats staan in de eredivisie!

26-02-05
Wonderen bestaan nog: 2e uitwinst; 0-1 bij Fortuna
Het leek wel alsof Excelsior niet meer kon winnen en ook daarbij het nodige geluk ontbeerde! Eerst ging Sparta in de laatste seconden met de 1-1 aan de haal en vorige week werd er in de laatste minuut verloren van Veendam. Als Excelsior nog wat wil deze competitie zal het nog flink wat potjes moeten winnen!
Gister in Sittard was het slecht, maar Curth schoot al in de beginfase de 0-1 op de borden en in het vervolg van de wedstrijd hield Excelsior de nul waardoor Excelsior voor het eerst sinds 10 december een competitiewedstrijd en voor het eerst sinds 3 september een uitwedstrijd wint. Opvallend was dat Sequeira zowaar in de basis mocht beginnen! Hij speelde vorig seizoen bijna alles maar komt onder Metgod amper aan spelen toe. De volgende wedstrijd is thuis tegen koploper Heracles. Daar van verliezen is geen schande maar in de weken daarna moet er wel flink wat punten gepakt worden tegen Telstar, AGOVV, GA Eagles, Helmond en Dordrecht als Excelsior nog kans wil maken op de nacompetitie!

Excelsior: Varkevisser; Bandjar, Artz, De Nijs, Van Driel; Sequeira (84. Kolk), Otten, Hertog; Holman (69. Helder da Costa), Curth (59. Mulder), Biekman.

24-02-05
Excelsior op bezoek bij Fortuna S.
Na de zoveelste nederlaag afgelopen vrijdag tegen Veendam gaat Excelsior vrijdagavond op bezoek in Sittard. Er moet niet gek worden opgekeken als Excelsior ook daar onderuit gaat want in de competitie gaat het slecht maar in uitwedstrijden gaat het zeer slecht.... pas 1x gewonnen! Eerder dit seizoen werd het op Woudestein 1-1 door een hele late goal van El Hamdaoui. Het bestuur van Excelsior is al druk bezig met de voorbereiding op het nieuwe seizoen en voor je weekendvreugde is het beter om dat als supporter ook maar te doen. Want dit seizoen nog nacompetitie halen is wel heel, heel ver weg! In Sittard gaat het mogelijk nog slechter, in het veld en ook op financieel vlak. De club heeft voorlopig wat lucht gekregen maar erg rooskleurig ziet het er allemaal nog niet uit!

22-02-05
S. Kelder: Slory, een speler zoals velen bij Excelsior
Door een interview van Slory met het Noodhollands Dagblad ontstond er nogal wat (hernieuwde) commotie op de verschillende supportersites en forums. Excelsior gaf maandag aan Slory te hebben gecontracteerd, vandaag kwam het NHD met een verhaal waaruit overduidelijk naar voren kwam dat Feyenoord Slory heeft gecontracteerd en heeft verhuurd aan Excelsior. In het RD staat een mengelmoes van deze versie, nl dat Slory met Wotte en Kelder heeft gesproken en dat Excelsior de buitenspeler heeft vastgelegd en dat als hij zich goed ontwikkeld Feyenoord het eerste recht heeft om deze speler over te nemen van Excelsior!
EFL had vanmiddag een mailwisseling met Simon Kelder. Deze mails gaan we hier uiteraard niet letterlijk weergeven! Wel werd door Kelder duidelijk gemaakt dat Excelsior Slory een contract heeft aangeboden en dat Feyenoord het eerste recht heeft om deze speler te huren of over te nemen van Excelsior. Dit is niets nieuws! Ook bij de komst van Kolk naar Excelsior is deze clausule in het contract opgenomen en zo zijn er nog meer spelers die van Excelsior zijn maar wel zo'n clausule in het contract hebben. De commotie is dus deels overbodig, aan de andere kant blijft het triest dat veel media de berichten rond Excelsior (zonder bij Excelsior te informeren) onterecht doortrekken naar Feyenoord zoals ook bij deze transfer wordt gedaan.

22-02-05
Het WARE verhaal achter de transfer van Slory of niet?!
Het LEEK erop alsof het bestuur van Excelsior lekker bezig was met het aantrekken van eigen spelers voor volgend seizoen! Zo maakte Excelsior gister ook bekend ZELF Slory voor 2 jaar te hebben vastgelegd. Supporters weer tevreden moeten ze daar in de donkere achterkamertjes hebben gedacht!
Gelukkig haalt Slory dit mooie verhaaltje keihard onderuit in een interview met het Noodhollands Dagblad. Hieronder zullen we een aantal citaten neerzetten. Klik HIER voor het hele verhaal....

Het begint al met de titel: 'Feyenoord altijd al mijn club'
In de inleiding: Andwélé Slory was een paar weken geleden bij Feyenoord. De Beverwijker en zijn zaakwaarnemer hadden een gesprek met technisch directeur Mark Wotte.
Verderop: De Beverwijker is verrast dat zijn overgang van Telstar naar Feyenoord bekend is geworden. Hij is weliswaar medisch gekeurd bij de Rotterdamse eredivisionist, maar heeft zijn handtekening nog niet gezet.
Dan de uitleg: De constructie is simpel. Volgend seizoen is de aanvaller nog niet te zien in De Kuip. In elk geval niet in het begin van de competitie. Feyenoord verhuurt de speler aan Excelsior, maar kan hem op elk gewenst moment overhevelen naar de selectie van trainer Ruud Gullit.


Al met al maakt het bestuur van Excelsior zichzelf en de supporters (is nog erger!) weer volstrekt belachelijk door met het bericht te komen dan Slory voor 2 jaar bij Excelsior heeft getekend! Wat kunnen we nu nog geloven van zo'n bestuur? Of is de media bezig om Excelsior zo vaak mogelijk in een kwaad daglicht te stellen?? Dit wordt onderzocht! Zie ook de nieuwe poll daarover.


21-02-05
Excelsior legt Slory van Telstar voor 2 jaar vast
De 22-jarige aanvaller heeft bij Excelsior een contract ondertekend dat hem per 1 juli 2005 voor twee seizoenen bindt aan Excelsior. Slory is afkomstig van Stormvogels /Telstar. Daar begon hij in de jeugdopleiding en maakte vijf seizoenen deel uit van de selectie. Hij speelde tot op heden 65 duels in de eerste divisie en maakte daarin zeventien doelpunten. Dit is pas het 2e seizoen dat hij bij Telstar veelvuldig aan spelen toekomt. Afgelopen seizoen scoorde hij 12x in 35 wedstrijden, o.a. de 1-1 tegen Excelsior. Dit seizoen staat hij op 5 treffers.
Het is een prima teken dat Excelsior na Hertog, Bruins, Buikema en Dijkhuizen weer een eigen speler vastgelegd heeft!

21-02-05
Excelsior A1 verslaat Ajax A1 met 1-0
Het was aan Ajax-doelman Marco van Duin te danken dat de 0-0 stand lang op het scorebord bleef staan. De keeper uit Warmenhuizen moest in de 63ste minuut capituleren toen hij voor de vierde keer een speler van Excelsior op zich af zag komen. Waar hij drie keer eerder als winnaar uit de strijd kwam, schoot Goncalves toen wel raak, 1-0.

19-02-05
Excelsior schaam je diep!!
Na het gelijke spel tegen VVV en Sparta leek het erop of Excelsior door had wat het moest doen om deze competitie punten te behalen: KNOKKEN... Gisteravond op een (hoe kan het ook anders) zeiknat Woudestein was daar weinig van te merken. In de 1e helft viel dat nog niet zo op omdat Veendam helemaal niet voetbalde!!
Excelsior kwam dan ook snel op een 1-0 voorsprong door een binnentikker van Curth na een prima actie van Biekman. Snel daarna stifte Curth van grote afstand over de Veendam goalie heen maar de bal ging er via de onderkant van de lat weer uit. Kolk was ook dichtbij de 2-0 maar zijn schot vanaf de rand van de 16 ging ook via de lat er niet in. Door deze kanzen leek het alsof Excelsior aardig aan het ballen was... maar de 2e helft gaf heel iets anders aan. Excelsior kreeg nog een dikke kans via Biekman, maar ipv gelijk uit te halen wilde hij nog een mannetje dollen... Weerman zorgde in de 70e min voor de 1-1 die je al heel lang aan zag komen... Veendam rook daarna 3 punten en in de laatste minuut van de blessuretijd kwam dan ook de 1-2 van Wiekens! Excelsior kreeg vanaf de aftrap nog een dikke kans, maar Holman raakte de diepe bal niet goed.

De zuidtribune zorgde bij opkomst voor een prima sfeer met vlaggen, werplinten, confetti en fakkels (zie foto's en filmpje), ook in het vervolg van de wedstrijd hadden de spelers niet te klagen over de vocale support maar het mocht helaas niet helpen. Ook na de 1-1 zag je bij weinig spelers de echte wil om te winnen en dat is niet best! Metgod roept ter verdediging al heel het seizoen dat er zo weinig kwaliteit in het elftal zit... nou zorg er dan voor dat de spelers juist tegen deze tegenstanders er vol voor gaan!!! Maar volgens Metgod zal de nacompetitie nog wel haalbaar zijn hoor... dus geen paniek!

>>Foto's + filmpje van Excelsior - Veendam>>

17-02-05
Veendam te gast op Woudestein
Vrijdagavond speelt Excelsior weer thuis op Woudestein, de tegenstander komt uit het verre Veendam! In de uitwedstrijd wist Excelsior te winnen met 2-3, hoewel dat tegen de verhouding in was! Excelsior kwam met 1-0 achter maar nog voor de rust was het 1-2 maar de ruststand werd toch nog 2-2. In de 2e helft was Veendam gevaarlijker maar vlak voor tijd was het Kolk die de 2-3 binnenschoot! Excelsior heeft de afgelopen 2 wedstrijden gespeeld tegen titelkandidaten en deed dat met veel strijd wat 2 gelijke spelen opleverde!

15-02-05
Komende 2 wedstrijden moeten gewonnen worden!
Trainer Metgod roept nog steeds dat de nacompetitie haalbaar is. Dat zal dan via een plek op de ranglijst moeten gebeuren want een periode titel zit er voor de Kralingers niet in! De komende 2 wedstrijden zullen dan wel gewonnen moeten worden! Eerst as vrijdag tegen Veendam op Woudestein en volgende week uit in Sittard tegen Fortuna. Het gat naar de nr7 Helmond is 8 pnt en naar de nr8 Telstar is 6 pnt! Een flinke achterstand dus, des te jammer is het dat Excelsior (De Nijs) die laatste bal bij Sparta uit niet wegramde anders had Excelsior geheel onverdiend 3 pnt mee kunnen nemen uit Spangen!

15-02-05
Jong Excelsior ook onderuit bij hekkesluiter ADO

Jong Excelsior heeft een kans laten liggen om wat afstand van de degradatie zone te nemen. In het Zuiderparkstadion werd Jong Excelsior met 2-0 verslagen door ADO. De overwinning op Jong Excelsior betekende voor de Hagenaars de tweede zege van het seizoen. Jong ADO Den Haag was in eigen huis met name voor rust heer en meester in het Zuiderpark. Ondanks de vele kansen en mogelijkheden vond de thuisploeg door treffers van Koegler (19.) en Jungschläger (24.) slechts tweemaal het net.


13-02-05
Fantastische Varkevisser - Sparta 1-1
Op een slecht veld heeft Excelsior voor een stunt gezorgd door koploper Sparta op 1-1 te houden. De 1e helft was niet best maar Sparta kreeg vlak voor de pauze wel een penalty. Varkevisser stopte echter de penalty van Van Den Bergh, waarna hij ook nog de rebound van Riga pakte! Vlak na de pauze kreeg Excelsior een penalty, Hertog zag ook zijn penalty gestopt maar schoot wel de rebound erin: 0-1...!!

Sparta kreeg daarna kans op kans en Excelsior kwam niet meer aan aanvallen toe. Sparta kreeg de bal echter niet langs de man van de wedstrijd Varkevisser. Lang leek het er dus op dat Excelsior 3 punten mee naar Kralingen mocht gaan nemen! Maar in de 94e min viel dan toch nog de 1-1.. het was Koevermans die het flinke gezichtsverlies van Sparta nog enigzins beperkte. Want waar alle Spartanen dachten aan een flinke overwinning op de nr 15 werd het dus een 1-1 gelijkspel waar Sparta nog blij mee mocht zijn gezien de late gelijkmaker. Hierdoor blijft het spannend bovenin de GGD.
Excelsior gaat het as vrijdag opnemen tegen Veendam, en een overwinning is dan keihard nodig om nog enigzins te mogen hopen op een nacompetitieplaats.


10-02-05
Stadsderby, mini-derby of GGD-wedstrijd?!?
Het is de enige stadsderby van Nederland dit seizoen, maar aan Sparta zijde wordt er gesproken over een mini-derby.... Het gebruikelijke over en weer geplaag met als standaard uitgangspunten een moskee en de hoeren is ook weer gestart. Het is duidelijk dat de spanningen langzaam, maar wat later als gebruikelijk, gaan oplopen.

Het is jammer dat het verschil op de ranglijst al zo groot is waardoor er voor Excelsior weinig op het spel staat behalve de rivaliteit. De verwachting is dat er zo'n 9.500 mensen op het Kasteel zullen zijn. Aan Excelsior zijde loopt de verkoop niet echt, dat is jammer maar wel te verklaren gezien de ranglijst, het spel, de trainer en de resultaten in uitwedstrijden.

Sparta roept al sinds de degradatie dat het terug moet naar het hoogste plan. Voor het eerst in die jaren lijkt het erop dat Sparta een goede kans maakt op promotie via de GGD. Maar de competitie duurt tot de laatste dag weten we aan Excelsior zijde!

Waar Excelsior vorig seizoen op de laatste dag het kampioenschap weggaf en Sparta al vroegtijdig afhaakte in de titelstrijd is dit seizoen alles anders. Sparta staat qua verliespunten 1e en Excelsior kent o.l.v. Metgod een dieptriest seizoen
met een huidige 15e plaats. Maar volgens Metgod mag er niet
gewanhoopt worden want de nacompetitie is echt nog zeer haalbaar......!

Afgelopen weekend voerden de supporters actie en na een belabberde 1e helft tegen VVV lieten de spelers in de 2e helft zien wel degelijk te kunnen knokken! Als men op die manier vanaf het begin ook tegen Sparta speelt kan dat Excelsior een afstraffing besparen!


10-02-05
Weer een eigen speler: Dijkhuizen terug naar Excelsior

Excelsior is goed op weg om in het nieuwe seizoen een goede start te kunnen maken, met vooral eiegen spelers!! Na Hertog, Buikema en Bruins werd nu Dijkhuizen voor 2 jaar vastgelegd! Dijkhuizen, die de afgelopen drie jaar uitkwam voor TOP Oss, speelde van 1994 tot 1996 ook voor Excelsior.Hij scoorde toen 28 doelpunten in 66 competitiewedstrijden. Na zijn vertrek kwam hij uit voor Cambuur Leeuwarden, FC Utrecht, Dunfermline Athletic en TOP Oss. De aanvaller is opgetogen dat hij juist bij zijn eerste betaald voetbalclub zijn carrière gaat afsluiten. ,,Dat geeft mij natuurlijk een goed gevoel. Ik werd een paar weken geleden voor het eerst benaderd en dat kwam voor mij precies op het juiste moment. Het geeft mij een euforisch gevoel nu alles geregeld is en ik mijn carrière ga afsluiten bij de club waar het ooit allemaal is begonnen.’’


08-02-05
El Hamdaoui scoort bij officiele debuut

Mounir el Hamdaoui heeft zijn debuut in een officiele wedstrijd bij Tottenham Hotspur extra glans gegeven.
De jonge Rotterdammer scoorde maandagavond de 2-0 in de ontmoeting tussen het beloftenteam van Spurs en het tweede van Leicester City (2-1).

The January recruit from Excelsior Rotterdam capped an impressive performance at Stevenage with a lovely goal to secure the points 10 minutes from time.
Taking a pass from the equally-impressive Phil Ifil, El Hamdaoui left defender Richard Stearman for dead on the edge of the area before finding the top corner with the outside of his right foot.


05-02-05
Spelers laten in 2e helft eindelijk vechtlust zien: 2-2
In de 2e helft lieten de spelers zien dat ze de boodschap begrepen hadden.... Het spandoek met ‘Sorry dat we later zijn, wij moesten werken voor ons geld’ liet niets te wensen over! Excelsior starte zeer zwak en vooral de verdediging zonder Koning (ziek) en Van Driel (geschorst) was erg zwak. Het was een wonder dat het bij 0-2 bleef voordat Holman met een half schot de 1-2 maakte.

De overige spandoeken warenm gericht aan trainer Metgod en directeur Kelder (zie de foto's!!) die ook wat spreekkoren over zich heenkregen!
In de 2e helft zagen de mensen op Woudestein een heel anders Excelsior.... er was strijd en de spelers gingen er vol voor. Vlak na de pauze knalde Hertog op de paal en de 2-2 viel dan ook vrij snel. Kolk gaf de bal voor waarna Curth de 2-2 maakte. Excelsior kreeg hierna nog wat kansen en zag ook een kopbal nog van de lijn gehaald worden. Maar VVV was er in de slotminuut nog heel dichtbij, maar miste 2 dotten van kansen!
Als Excelsior vanaf het begin zoveel inzet toont zullen de supporters vrede hebben met een nederlaag maar zonder 100% inzet wordt dat niet geaccepteerd!

Foto's Excelsior - VVV


03-02-05
VVV van Adri Koster de tegenstander

Vrijdagavond staat Excelsior een zware wedstrijd te wachten! Na het trieste optreding vorige week in Eindhoven mogen de spelers en de trainer nu laten zien dat ze er wel 200% voor willen gaan! Het is dus even afwachten wat voor tactisch hoogstandje Metgod deze week weer verzonnen heeft. Beide ploegen hebben er een spits bij: Excelsior heeft Biekman en VVV heeft Platvoet erbij. Excelsior heeft het de laatste jaren erg moeilijk tegen VVV....


03-02-05
Wijziging in verzamelplaats voor de actie van vrijdag

Wijziging wat betreft de actie van aankomende vrijdag:
In plaats van te verzamelen om 20.00 uur in de kantine is het 19.45 op het parkeer terrein van Excelsior bij de keet van de supportersvereniging!

Voor meer info over deze actie zie het nieuwsbericht hieronder!


02-02-05
(Zuid tribune) Supporters actie as vrijdag

Aankomende vrijdagavond speelt Excelsior thuis tegen VVV Venlo. Deze avond organiseert de ERFC on Tour een protestactie tegen het beleid en de prestaties. Voor de belangstellenden: voor 20.00 uur verzamelen in de kantine.
Het midden vak van de zuidtribune wordt dan het mega spandoek neergelegt, en wordt het het middenvak afgezet met lint om te voorkomen dat het bezet gaat worden.
Om 20.00 uur begint de wedstrijd en dan blijven we met alle supporters in de kantine. Om 20.15 willen we dan de zuidtribune opgaan en het middenvak weer bezetten met supporters.

-= 2005 Excelsior For Life =-